Kreme protiv ojeda kod beba i dece - Becutan sa nevenom moj izbor


Većini mama i tata dogodilo se da se u pelenskoj regiji njihovog deteta pojavi veći ili manji ojed koji nije uvek lako zalečiti. Pored redovnog pranja pelenske regije postoji i niz krema i preparata koji se koriste u ove svrhe. 

Meni se dogodilo da mi je ćerka u toku noći imala retku stolicu i presvukla sam je tek ujutru kad se probudila zbog čega se pojavio veliki ojed. Nekoliko dana mazala sam razne kreme i masti - pantenol kremu i mast, jekoderm, Pavlovićevu mast, neven mast i pošto ništa nije pomoglo jer se ojed samo delimično povukao odvela sam je kod pedijatra koji je prepisao triderm mast (kremu), koja je kombinacija kortikosteroida i antibiotika (gentamicina) odnosno nije pogodna da se često maže. 

Pedijatar je rekao da namažemo tri, četiri puta i da će se ojed povući i zaista je tako i bilo. Problem je bio što joj je koža u pelenskoj regiji nakon toga postala jako osetljiva i ojedi su počeli često da se pojavljuju. Triderm je pomagao uglavnom nakon nekoliko mazanja (dan, dva), ali smatrala sam da rešenje nije bilo u čestom mazanju kreme na bazi kortikosteroida i antibiotika što i nije preporučljivo. 

Sestra mog muža kupila je Sebamed kremu protiv osipa i ojeda - Sebamed diaper rash cream međutim ni ta krema nije dala sjajne rezultate osim blagog i delimičnog povlačenja ojeda i pored upornog mazanja.

Odlučila sam da probam Becutan kremu (vitaminsku mast) sa nevenom - Becutan zaštitna mast za pelensko područje za koju sam čula da je dobra iz iskustva drugih žena. Ojed se  povukao posle dva, tri mazanja. Počela sam da je nanosim svakodnevno i još jednom pojavio se mali ojed koji se brzo povukao. Nakon toga koža u pelenskoj regiji više se nije ojedala. Od tada je redovno da je upotrebljavam i ne bih je menjala. 

Becutan krema sa nevenom efikasno uklanja ojeda


Meni se Becutan krema sa nevenom zaista pokazala kao odlična odnosno najbolja kada je pelenska regija u pitanju i preporučila bih je svima posebno za decu koja imaju osetljiviju kožu sklonu ojedima. 

Redovna cena velikog pakovanja od 200 ml Becutan kreme sa nevenom je oko 480 dinara, ali često se može naći u Lilly drogerijama na akciji za oko 300 dinara. Ja je uglavnom uzimam na akciji i traje mi oko dva meseca. 

Za razliku od Becutan kreme sa nevenom Sebamed krema protiv ojeda - Sebamed diaper rash cream, kao što sam već pomenula, nija dala ni upola dobre rezultate iako sam od nje očekivala da će brzo delovati protiv ojeda s obzirom na to da je Sebamed kozmetika medicinska i da je kolekcija za bebe poznata kao odlična. U ovom slučaju nažalost Sebamed se nije pokazala kao najbolje rešenje. Naravno iskustva su različita i ne odgovaraju koži svakog deteta isti proizvodi tako da Sebamed krema protiv ojeda verovatno nekima i odgovara. 

Sebamed diaper rash cream može se kupiti u tubi od 100 ml i košta oko 800 dinara što je neka očekivana i standardna cena za proizvod ove kozmetičke kuće tako da je Becutan krema sa nevenom svakako ne samo bolja već i povoljnija. To je moje lično iskustvo kada su kreme protiv ojeda kod dece u pitanju. 

Sebamed krema protiv ojeda kod dece nije dala očekivane rezultate








Коментари