Modni trendovi i odevni komadi za proleće/leto 2020

Sezona proleće/leto 2020 u svetu mode donosi obilje odevnih komada, boja, dezena i stilova - od urbanog do retro stila sedamdesetih, tako da se za svačiji ukus može naći ponešto, a često i dosta toga. 

Boje i dezeni za proleće/leto 2020 

Ovog proleća i leta aktuelne su kako svetle i pastelne boje tako i jake i jarke boje. Beli, bež, krem, sivi, zemljani i svetlo roze i plavi tonovi (nebo plava, puder i koralna roze i drugi), ali i jarke i jake nijanse žute, narandžaste, zelene, plave i crvene koje nisu klasične i "čiste" već predstavljaju prelaz između sličnih boja i nijansi - odnosno jarko cigla narandžasta, jarka nijansa između kraljevski i golubije plave kao i indigo plava, šafran žuta i zeleno-žuta, jarka smaragdno zelena, kivi zelena kao i nijansa između kivi i maslinasto zelene, jarke nijanse crvene i bordo boje, ali i neonske nijanske žute, zelene, narandžaste. 

Dakle, u ponudi je široka paleta boja, nijansi kao i dezena, kako romantičnih i tropskih cvetnih, karakterističnih za leto, tako i tufnastih, karo, geometrijskih, onih sa životinjskim šarama (leopard, zmijski, tigrasti, kroko print), ali i drugih. U modi su i štrafte na pantalonama, sakoima, suknjama, haljinama, kao i odevni komadi u kombinaciji dve boje koje su uglavnom komplementarne tako da svako može pronaći neku boju ili dezen za sebe. 

 Materijali za proleće/leto 2020

Kada su u pitanju materijali, izbor je takođe veliki. "Lagani" materijali i dalje će biti aktuelni za prozirne i lepršave letnje haljine, suknje, bluze, a među njima su i neizostavni čipka, til, viskoza i saten. Rese i perje takođe su našli svoje mesto za sezonu proleće/leto 2020 posebno kada su haljine u pitanju. Posle nekoliko sezona ponovo će biti akcenat na heklanim i pletenim materijalima. Lamirani, metalik kao i materijali sa šljokicama biće aktuelni i tokom leta, ali i odevni predmeti (pre svega suknje, mantili, jakne) od eko ili prave kože. Naravno, neizostavni džins je prisutan kod svih odevnih komada i u brojnim modnim kombinacijama. 

Odevni komadi, modeli i krojevi za proleće/leto 2020

Tu su i plisirane, pufnaste i balon suknje kao i one sa karnerima ili šlicom sa strane, a nosiće se duge, kratke kao i suknje dužine do i ispod kolena. Novina su haljine širokih, ležernih krojeva koje ne otkrivaju žensku figuru odnosno pokrivaju obline, kao i odevni komadi asimetričnih krojeva. Uske i slip haljine takođe će ponovo biti u trendu. Aktuelni su mantili u safari stilu, sakoi i blejzeri sa "špicastim" trouglastim kragnama u stilu '70-ih, prsluci u okviru trodelnih ženskih odela, ali i kao samostalni modni detalj. U modi su opet dvodelna i trodelna ženska odela (pantalone i sako sa ili bez prsluka) kao i kombinezoni. Opet će nositi kratki šorcevi, bermude, kapri i vrećaste pantalone, ali i zvoncare. 

I ove sezone akcenat je na isticanju ramena sa ciljem postizanja senzualnosti, seksepilnosti, elegancije i gracioznosti ženskog tela tako da su haljine, majice i bluze sa otkrivenim (golim) ramenima kao i one sa naramenicama i pufnastim rukavima u "kraljevskom" stilu ponovo u trendu. U skladu sa tim svoje mesto za sezonu proleće, leto našli su i topovi, korseti, ali i kratke majice. Aktuelni su i neobični izrezi različitih oblika u predelu torza odnosno stomaka, biste, leđa. 
 

Obuća i modni dodaci za proleće/leto 2020 

Kada je u pitanju obuća za sezonu proleće/leto 2020 i dalje će biti u trendu gležnjače, espadrile, mokasine, klasične ravne sandale kao i sa plutom i petom, ali i rimljanke, zaobljene i baletanke na špic, salonke na špic, klasični pre svega udobni modeli patika koji mogu da se kombinuju i uz sportske odevne komade, ali i uz košulje, mantile, suknje, haljine. 

Kada su u pitanju modni dodaci i ove godine biće u trendu manje torbe kao i letnje pletene i platnene, a pored klasičnih kaiševa sezona proleće/leto 2020 izdvojiće se i po neobičnim kaiševima sa dodacima u vidu haltera kao i po drugim neubičajenim modnim dodacima. 

U nastavku pogledajte galeriju slika sa modnim komadima za sezonu proleće/leto 2020:  

 

















































Коментари