Koji modeli venčanica postoje i kako izabrati pravu?

Koji modeli venčanica postoje i kako izabrati pravu?

Izbor venčanice jedna je od najvažnijih stavki za svaku mladu. Žene uglavnom preferiraju određeni kroj venčanice koji treba lepo da stoji i da se uklopi uz figuru kao i materijale od kojih je venčanica napravljena, a najčešće se koriste saten, til i čipka kao i taft, svila, muslin i drugi u kombinaciji sa biserima, perlicama, cirkonima i raznim drugim dodacima i ukrasima.

Venčanice su najčešće dugačke iako ima i kratkih modela koji se znatno ređe kupuju i iznajmljuju iz dva razloga: nisu svečani kao dugi i nisu prihvatljivi za ceremoniju crkvenog venčanja pa ih mlade neretko koriste ako žele da se presvuku i imaju i drugu venčanicu. Takođe, postoje kombinovani modeli koji mogu biti i dugi i kratki jer imaju deo koji se skida i oni su jako pratkični i mogu biti jako lepi, elegantni i originalni. Ipak, mlade se najviše odlučuju za dugačke venčanice.


Princeza modeli venčanica 


Ovi modeli mogu imati A kroj - uske su do struka (idu uz telo) dok se od struka blago šire i padaju i balski kroj koje se od struka šire u "punom krugu" zbog čega izgledaju glamuroznije od A kroja. Venčanice A kroja odgovaraju svim građama i visinama žena dok balske venčanice ne odgovaraju sitnim i niskim ženama jer ih uglavnom "progutaju". Uz oba modela venčanica nose se žiponi sa dve ili više žica koji ih šire i čine da venčanice imaju "princeza" izgled. Princeza modeli često u gornjem delu imaju korset dok donji deo može biti od tila ili satena u kombinaciji sa čipkom i drugim materijalima i ukrasima.


Sirena venčanice

Ove venčanice su jako popularne i kako sam naziv kaže njihov kroj do ili malo iznad kolena ide uz telo, a potom se znanto širi. Sirena kroj stoji zgodnim devojkama sa definisanim oblinama. Vitkim devojkama koje nemaju izražen struk, kukove i bokove ovi modeli ne stoje lepo jer ih sužavaju i ne ističu konture tela što je glavna svrha ovog kroja.

Carski model ili Ampir

Ove venčanice se šire ispod grudi i ležerno padaju.Izdužuju
figuru pa odgovaraju niskim ženama, zatim trudnicama jer ih ne stežu oko struka i ne ističu stomak kao i onima sa jakim bokovima i zadnjicom jer ih prikrivaju. 

Tuba venčanice

Ovi modeli idu z telo do kukova, a potom ležerno pada bez neglog širenja odnosno u pitanju je ravan kroj suknje. Ovaj kroj ističe kukove i zbog toga najbolje stoji vitkim i zgodnim devojkama. Postoje i tuba modeli koji se naglo šire od bokova koji još jače naglašavaju struk i kukove čak i kod devojaka koje su vitke, a nemaju definisane obline.

Коментари