Kakav bidermajer izabrati - predlozi, vrste i slike

Kakav bidermajer izabrati - predlozi, vrste i slike

Bidermajer je sastavni deo tradicije venčanja i svadbenog slavlja i zato ga je važno uklopiti uz venčanicu, frizuru, šminku, a neretko i uz svadbenu dekoraciju. Postoji nekoliko vrsta i oblika bidermajera, a u zavisnosti od kog cveća se prave i sa čime su ukrašeni mogu biti zaista raznoliki. 

Vaš savršen bidermajer možete pronaći na internetu ili u albumima i katalozima cvećara uz manje izmene, a možete i sami osmisliti šta želite i imati unikatan i originalan buket. 

Klasični bidermajeri 

kružnog su oblika i često su napravljeni od jedne ili dve vrste cveća i ova vrsta je najtraženija i najčešći je izbog mladi. Tipičan primer takvog bidermajera je buket od crvenih ili ruža neke druge boje koje se stavljaju u neparnom broju. Uz ruže ili drugo cveće kao dekoracija stavlja se gipsofil i razne ukrasne trave kao i biseri, cirkoni itd. Ovi bidermajeri mogu se kombinovati uz sve modele venčanica jer mogu biti jako različiti shodno tome od kog su cveća napravljeni i kako su ukrašeni.










Bidermajeri loptastog oblika 

su znatno veći i teži od okruglih jer da bi se napravio takav oblik potrebno je mnogo više cvetova pa su samim tim i dosta skuplji, a vrlo često su napravljeni samo od ruža sa biserima ili nekom drugom dekoracijom i zbog toga se uglavnom kombinuju sa elegantnijim modelima venčanica.






Bidermajer običan buket

nema konkretan oblik već izgleda kao klasičan buket pa na njemu stabljike cvetova nisu mnogo skraćene kao što je slučaj sa većinom ostalih bidermajera. Ova vrsta bidermajera lepo se uklapa uz romantične i ležernije modele venčanica iako se može uklopiti i sa glamuroznijim u zavisnosti od kog cveća je napravljena i često je napravljena od "poljskog" sitnog cveća, a nekada i u kombinaciji sa krupnim cvetovima ili samo od njih.





Kaskadni ("padajući") bidermajeri

imaju oblik obrnute kapljice odnosno u gornjem delu su kružni ili loptasti odakle je nekoliko cvetova namešteno tako da "pada" na dole. Ovi bidermajeri mogu biti jako veliki i raskošni  ukoliko se stavlja dosta cveća i takvi uglavnom najbolje idu uz otmenije modele venčanica, a takođe postoje i oni manjih dimenzija i umereniji koji mogu biti odlia izbor i za svečane i romantične modele. 




Neobični bidermajeri 

se razlikuju od ostalih po obliku i izgledu pa tako npr. mogu biti u obliku srca, lepeze, ovalni ili mogu imati nedefinisan oblik. Mogu imati neobične ukrase ili raspored cvetova po čemu odudaraju od formi koje se najčešće prave. Ove bidermajeri se mogu kombinovati uz različite modele venčanice zavisnosti od cveća, dekoracije i efekta kog mlada želi da postigne. 





Коментари