Moda za jesen/zimu 2018/2019.

Moda za jesen/zimu 2018/2019. 

Modni trendovi svake godine donose nešto novo po čemu se razlikuju od prethodnih sezona, ali i ponavljaju stare trendove uz manje ili veće izmene. Ove jeseni i zime u ponudi je vrlo širok izbor modela, materijala, boja, dezena i modnih detalja tako da svako može naći nešto po svom ukusu i u skladu sa svojim stilom oblačenja.

Moda za ovu sezonu odlikuje se izobiljem boja. I dalje su u trendu oker, bordo, puder roze, zatim teget, maslinasta i druge nijasne plave i zelene kao i siva, braon i naravno neizostavne crna, bela i crvena. Ponovo su aktuelni leopard i zmijski printovi, cvetni dezeni, zatim oni sa tufnicama, u manjoj meri karirani kao i velike aplikacije na duksericama i majicama.


Kao detalji na bluzama, košuljama, majicama, haljinama, džemperima, čizmama, patikama itd. opet su u modi biseri, perle, cirkoni, rese, pufne od krzna i vune, umetnuto krzno, kao i cvetni vezovi, čipka, mašne i vezivanje na iks.

Od materijala popularan je velur od koga se mogu naći gotovo svi odevni predmeti: jakne, mantili, sakoi, pantalone, suknje, haljine. I ove godine nosi se pliš, posebno trenerke dok su haljine i majice od ovog materijala sada u drugom planu. Zanimljivo je da su pored džempera, haljina i kardigana ove sezone u modi i trenerke od trikotaže.

Kada su u pitanju haljine, suknje, svečane bluze i košulje i dalje su u trendu od materijala saten, čipka, til, likra i viskoza, a od detalja karneri, volani, mašne, u manjoj meri šljokice. Modeli haljina su zaista raznovrsni: duge, do i ispod kolena, kratke, a od krojeva priusutni su oni koji idu uz telo, zatim sirena (kod dugih haljina) i oni koji se šire od struka ili grudi ili celom dužinom i ležerno padaju. U modi su suknje sa visokim strukom različitih dužina i krojeva (uz telo i širokih).

Ove godine nose se i rolke kao i već nekoliko sezona popularne helanke, zatim kardigani, ponča, ogrtači i mantili. Od modela pantalona pored onih klasičnih uz telo nose se i zvoncare kao i one koje su u donjem delu uske, a široke u predelu kukova.

Pored šuškavih jakni sa krznom i krznenim pufnama kao detaljima, ove godine su popularne jakne sa dva lica od kojih je jedno najčešće šareno, a drugo jednobojno mada ima i modela sa dva jednobojna.  Kožne jakne sa krznom ili bez njega su još uvek aktuelne kao i različiti modeli kaputa u aktuelnim i standardnim bojama (puder roze, oker, crna  druge).


Kada su u pitanju tašne kao glavni ženski aksesoar akcenat je na manjim stilizovanim pismo formama sa lancem ili podesivim kaišem ili kombinacijom ta dva detalja koje se mogu nositi na ramenu ili preko njega. Naravno, raznovrsni modeli klasičnih većih ženskih tašni i dalje su u modi i verovatno će uvek biti jer gde bismo stavile sve što nam treba.


Od obuće izdvajaju se patike u metalik bojama (zlatne, srebrne, crne itd.) sa štrasom, šljokicama, čipkom, biserima, a od čizmica pored onih do i iznad kolena i ove godine nose se i kratke sa ravnom petom ili nešto višom i širom zbog čega su mnogi modeli praktični i mogu sa iskoristiti za razne prilike i uz različite odevne kombinacije.


Kao i prethodnih godina neizostavni deo ponude su ugg čizme i kanađanke. Od materijala za zimsku obuću aktuelne su i glatka i izvrnuta koža, a od detalja, nitne, kaiševi, rese, biseri, štras, cvetni vezovi.






Коментари