Izabrani slogani za podsticaj rađanja - "Mama - neću sama, tata - hoću brata"

Izabrani slogani za podsticaj rađanja - "Mama - neću sama, tata - hoću brata"

Konkurs za izbor slogana koji će biti korišćeni u kampanji namenjenoj podsticanju nataliteta, a koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja po ovlašćenju Saveta za populacionu politiku Vlade Republike Srbije je završen i odabrano je šest nagrađenih umesto tri planirana.

Prvo mesto dele slogani Dragutina Kruške iz Beograda: "Ljubav i beba - prvo što nam treba" i njegove sugrađanke Brankice Mandić koji glasi: "Rađaj, ne odgađaj".

Drugo mesto pripalo je sloganima Vanje Milić iz Kuršumlije: "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i Beograđanina Miloša Veljovića: "Dosta reči, nek zakmeči".
Treće mesto zauzeli su slogani Beograđanke Marijane Aracki: "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju." i Jelene Fatović Nikolić iz Pančeva: "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju."

Nagrada za prvo mesto iznosi 150.000 dinara odnosno po 75.000 dinara za svakog autora slogana, druga mesta dele 75.000 dinara odnosno po 37.500 dinara i za treće mesto predviđeno je ukupno 50.000 dinara odnosno po 25.000 dinara.

Kako je navedeno u obrazloženju Komisije za izbor predloga odlučeno je da se proglasi po dva dobitnika za prva tri mesta jer nijedan slogan pojedinačno ne identifikuje složenost problema koji je predočen u zadatku iz Javnog poziva odnosno konkursa. 

Javni poziv za izradu slogana objavljen je 4. decembra 2017. godine u dnevnom listu "Blic", zatim na sajtovima Vlade Republike Srbije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Ministarstva kulture i informisanja kao i fejbuk stranici tog ministarstva.

Pravo učešća imali su svi državljani Republike Srbije i pravna lica registrovana na teritoriji naše države. Učesnici su poslali ukupno 1002 slogana u 948 pisama, a svi predlozi prošli su proveru vrednosti nakon čega je testirana komunikabilnost deset najbolje ocenjenih slogana. 

Коментари